We weten dat Qualcomm's krachtige next-generation chip, de Snapdragon 845, in menig een Android-vlaggenschip van 2018 zal passen, evenals een groot aantal altijd verbonden laptops, maar het klinkt alsof het silicium ook in Chromebooks zou kunnen doordringen.

Dat is volgens de mensen bij XDA Developers, die enkele hints in de Chrome OS-code hebben gevonden die suggereren dat deze wordt voorbereid om op de mobiele chip te worden uitgevoerd. Sommige Chromebooks werken al op chips die zijn ontworpen voor telefoons, waaronder de Samsung Chromebook Plus, maar dit zou een nieuwe stap in de prestaties betekenen.

Natuurlijk is de Qualcomm Snapdragon 845 zeer geschikt voor Chromebooks, met goede prestaties naast een uitstekende levensduur van de batterij plus enkele extra AI-slimmigheden. Uw Chrome OS-draagbare laptop uit 2018 zou langer dan ooit tussen de kosten draaien.

Probleemoplossing

Er zijn pogingen gedaan om Chromebooks in het verleden op Qualcomm-processors te laten werken, maar er zijn problemen geweest om de benodigde stuurprogramma's goed te laten werken met Linux. Het lijkt erop dat deze problemen op het punt staan ​​te worden opgelost.

Dit jaar zagen we Google de inzet van Chromebook op met het Pixelbook, een premium Chromebook met i5- en i7-chips van Intel, maar deze lichtgewicht laptops hebben het meeste succes gehad aan het goedkopere einde van de markt.

Waar de nieuwe Snapdragon 845-aangedreven Chromebooks in de verschillende reeksen zouden passen en wie ze gaat maken, valt nog te bezien - maar als deze ontwikkeling echt blijkt te zijn, moet je nog een aantal redenen bedenken een Chromebook uw volgende laptop.

  • De volgende Microsoft Surface kan mogelijk worden aangedreven door de Snapdragon 845