Een recent octrooi dat werd gepubliceerd door het Amerikaanse Patent and Trademark Office en door Patently Apple werd gespot, toont aan dat Apple zich niet alleen richt op het slimmer maken van de iPhone - hij werkt ook aan cases.

We hebben het niet over nieuwigheden die er ook zo uitzien als katten. Dit is een zaak die de doorgaans kwetsbare iPhone in iets aanzienlijk steviger zou veranderen, waardoor het een bredere aantrekkingskracht krijgt.

De opvallende kenmerk van de zaak zou zijn dat het volledig luchtdicht is met een slim detectiemechanisme dat gebruikers op de hoogte brengt wanneer hun handset is beveiligd.

Dit is mogelijk omdat de hoes uit drie delen komt waar de iPhone zelf tussen past.

Super veilig

Het onderste deel dat de achterkant van de telefoon zou kunnen bedekken, bevat de meerderheid van de technologie, waaronder een batterij, een geheugencircuit, een verwerkingscircuit en een elektrische contactdetector.

De elektrische contactdetector is het belangrijkste onderdeel om ervoor te zorgen dat de telefoon correct in de behuizing is uitgelijnd, terwijl de verwerkingseenheid en de batterij samen zouden werken om een ​​programma uit te voeren dat is opgeslagen op het geheugencircuit en dat aangeeft of de telefoon veilig is bevestigd..

Als de iPhone is uitgelijnd, kan dit programma de gebruiker via zijn telefoon vertellen dat dat het geval is. Als het mobiele apparaat niet is beveiligd, kan het feedback geven aan de iPhone, waarin wordt aangegeven welke maatregelen moeten worden genomen om het veilig op zijn plaats te vergrendelen.

Zodra de telefoon stevig op zijn plaats zit, kan de gebruiker een silicone-verzegelelement over het scherm van de telefoon plaatsen voordat het tussen de boven- en onderzijde van de behuizing wordt geplaatst.

Het octrooi laat zien dat wanneer de verschillende delen van de behuizing zijn uitgelijnd rond de telefoon, de gebruiker in staat zal zijn om het op zijn plaats te vergrendelen door een grendel aan de achterkant van de behuizing te draaien. Of de vergrendeling vergrendeld of ontgrendeld is, wordt weergegeven op het scherm van de iPhone.

Als de vergrendeling eenmaal is vergrendeld, suggereert het patent dat de betreffende druk het afdichtingselement tegen het scherm van de iPhone zal persen, een barrière tegen inbraak en bescherming tegen schokken als de telefoon valt.

Hoewel dit misschien een overdreven hoeveelheid bescherming lijkt te zijn voor dagelijks gebruik - hoewel we allemaal een overdreven onhandige iPhone-bezitter kennen die het misschien zou moeten overwegen - maakt het de iPhone een levensvatbare handsetoptie voor diegenen die in extreme omstandigheden werken of spelen.

Zo kunnen diepzeeduikers die onder water werken of gewapende troepen die op woestijnlocaties zijn gestationeerd, een iPhone niet gebruiken, ook al had het een goed standaardgeval.

Met een luchtdichte behuizing is water-, zand- en krachtschade echter veel minder een probleem, wat betekent dat deze mensen de handsets van de consument op hun persoon zouden kunnen houden..

Het is niet duidelijk of de telefoon daadwerkelijk bruikbaar is in de luchtdichte behuizing, hoewel het patent wel zegt dat sommige iteraties van de behuizing een krachtdetectiesensor bevatten die kan detecteren wanneer er kracht op het scherm wordt uitgeoefend. Dit suggereert dat het daarom mogelijk zou zijn om te communiceren met het telefoonscherm, maar het zou net zo goed kunnen zijn om ervoor te zorgen dat het afsluitelement correct tussen de achterkant en voorkant van de behuizing is geplaatst.

Dit is natuurlijk gewoon een patent om een ​​idee te verkennen, dus het is niet duidelijk wanneer of ooit een luchtdichte iPhone-hoes op de markt zal komen. Maar het suggereert dat Apple mogelijk voor gerechtelijke gebruikers kijkt met een strenger dagelijks leven.

  • 7 Apple-patenten die de Apple Watch 3 en daarna vormgeven