Iets meer dan 24 uur na een rapport over Reddit dat merkte dat een iPhone X niet meer reageerde bij gebruik bij koud weer, heeft Apple het probleem al erkend en zegt dat het werkt aan een oplossing.

Darus 214 op Reddit was de eerste die het probleem aan de orde stelde, en beweerde dat zodra hij buiten in de kou liep, het scherm niet meer reageerde, wat betekende dat hij niet op websites kon vegen en het zijn vinger niet gemakkelijk herkent.

Aangezien dit de belangrijkste manier is om met de iPhone X te communiceren, kan dit erg frustrerend zijn.

Apple heeft een uitspraak gedaan aan Loop In Sight waarin staat dat het de verslagen van het probleem al heeft gehoord, maar dat het vaak zo is dat het niet-reageren op het scherm na enkele ogenblikken vanzelf ophoudt.

Dat gezegd hebbende, werkt het bedrijf nog steeds aan een software-update waarvan het hoopt dat het dit probleem volledig zal aanpakken. Precies hoe een software-update dit probleem zal aanpakken, moet nog worden gezien als een probleem met het bevriezen van het scherm, suggereert dat het misschien een hardwarefout is.

Werken aan een oplossing

Apple zei: “We zijn ons bewust van gevallen waarin het iPhone X-scherm tijdelijk niet meer reageert als het wordt aangeraakt na een snelle overgang naar een koude omgeving. Na enkele seconden zal het scherm weer volledig reageren. Dit komt aan bod in een komende software-update.”

Apple heeft ook enige aanwijzingen voor het gebruik van iOS-apparaten in lage of hoge omstandigheden en beveelt aan om het apparaat op een omgevingstemperatuur tussen 0C en 35C te houden.

Een bericht op de Apple-website uit september verklaart: "Het gebruik van een iOS-apparaat in zeer koude omstandigheden buiten het werkingsbereik kan de levensduur van de batterij tijdelijk verkorten en kan ertoe leiden dat het apparaat wordt uitgeschakeld.

"De levensduur van de batterij wordt weer normaal als u het apparaat terugbrengt naar een hogere omgevingstemperatuur."

Kortom, je zou je iPhone niet moeten gebruiken in ofwel erg koude of erg warme omstandigheden, en dat is meestal het geval voor de meeste telefoons in 2017. Hopelijk moet deze iPhone X-software-update het helpen repareren voor die gebruikers die hun telefoon moeten gebruiken in de kou.

  • Heb je onze volledige review van de iPhone X gelezen??

Via BGR