Hoeveel zijn iOS-gebruikers waard voor Google? $ 1 miljard (ongeveer £ 641 miljoen, AU $ 976 miljoen), blijkbaar met één analistenfirma die voorspellen dat dit de zoekgigant zal kosten om de standaard zoekmachine op iOS te blijven.

We kunnen ons voorstellen dat Tim Cook vrolijk in zijn handen wreef en eiste "... Een miljard dollar!", Half verwachtende een uitbarsting van gelach uit het Google-kamp, ​​zoals wanneer Dr. Evil hetzelfde probeert.

Maar nee, waarschijnlijk zal Google bijten zoals het de afgelopen jaren heeft gedaan, ondanks het feit dat de prijs gestaag toenam volgens de berekeningen van Morgan Stanley.

Zoek oorlogen

Volgens Morgan Stanley krijgt Google slechts 25 cent voor elke dollar die het verdient met zoekadvertenties op iOS terwijl Apple de andere 75 cent verdient.

Dus wat zit het voor Google? Hand in hand houden met iOS-gebruikers, om te beginnen, evenals alle mooie gegevens die het krijgt elke keer dat je onderweg iets opzoekt.

En als Google zich terugtrekt, is Microsoft's Bing behoorlijk klaar om in de bres te springen, net zoals het heeft gedaan op BlackBerry-toestellen (en natuurlijk op alle Windows Phone-apparaten). Google zal het vervelend vinden om al die gebruikers te verliezen aan zijn Microsoft-tegenhanger.

Ondanks de enorme verandering die Google met $ 1 miljard vertegenwoordigt, kon Apple ervoor kiezen om Google de rug toe te keren, omdat de rivaliteit tussen de twee bedrijven en hun mobiele ecosystemen verdiept. We hebben echter allemaal gezien wat er gebeurde toen het Google Maps probeerde te verwijderen ...

Van TechCrunch