Toen pay-monthly nog steeds een werkbaar bedrijfsmodel voor MMORPG's was, stond Runescape alleen als een voorbeeld van hoe je het recht om vrij te spelen kunt doen.

Nu is free-to-play veel gangbaarder onder zelfs premium MMO's, maar Runescape lijkt nog niet klaar te zijn met innoveren. Binnenkort lanceert het een nieuwe mobiele app waarmee je exact hetzelfde online spel op je smartphone kunt spelen.

Lees meer: ​​Polaris Office

In totaal zullen er twee nieuwe apps zijn, één om Runescape te ondersteunen en één voor 'Old School Runescape' (een versie van de game die de game repliceert zoals die in 2007 bestond), dus wat je smaak ook is, je kunt je gaming gebruiken ervaring met jou, waar je ook gaat.

Het is het seizoen om cross-play te zijn

Cross-play is naar voren gekomen als een van de grootste gamingtrends van 2017, waardoor mensen multiplayer-spellen kunnen spelen, zelfs als ze heel verschillende soorten hardware gebruiken.

Op de E3 van 2017 kondigde Microsoft aan dat Minecraft platformonafhankelijk zou spelen over de talloze hardware waarvoor de game nu beschikbaar is, en Rocket League heeft het ook gedaan.

Runescape is het nieuwste spel om mee te doen aan de trend, en de free-to-play-oorsprong maakt het een uitstekende pasvorm voor mobiel. Het zal interessant zijn om te zien of verstreken Runescape-spelers terugkeren naar de titel nu het gemakkelijker is om ze op pad te nemen.

De app voor Old School Runescape zal eind 2017 verschijnen, met de app gebaseerd op de moderne versie van de game die op een later tijdstip komt.

  • Runescape krijgt een stevige concurrentie op mobiel: bekijk onze handleidingen voor de beste games op de iPhone en de beste games op Android.