De Britse supermarktketen Morrisons heeft plannen aangekondigd om dit jaar Amazon Lockers in haar winkels te introduceren.

Als thuis wachten op een Amazon-bezorging te veel lijkt op toegeven aan de bedrijfsmachine, hebt u nu nog meer locaties om uit te kiezen bij het ophalen van pakketten onderweg.

Deze samenwerking met Morrisons zal honderden extra Amazon-kluisjes in het hele land opleveren, waardoor de duizenden kluisjes die al aan de Amazon-service zijn gekoppeld aanzienlijk worden uitgebreid.

Postie alternatief

De introductie van de lockers in zijn winkels maakt deel uit van het plan van Morrisons om nog meer "populaire en nuttige diensten" toe te voegen aan zijn supermarkten die al cafés, stomerij en belangrijke knipdiensten omvatten..

Door dergelijke diensten aan zijn winkels toe te voegen, hoopt Morrisons ongetwijfeld dat het in een paar fysieke winkelliefhebbers nog meer kan lokken en misschien hen zal overtuigen om nog een paar aankopen in de winkel te doen wanneer ze er doorheen gaan..

Verwacht een aantal strategisch geplaatste chocoladestanden te zien die je wilskracht zullen testen.

Dit is een stap die de wederzijds voordelige alliantie tussen de bedrijven zal versterken, die begon in mei van dit jaar toen Morrisons duizenden kruidenierswaren aan Amazon-klanten begon te leveren via AmazonFresh, Amazon Pantry en Amazon Prime Now.

Terwijl andere supermarkten zoals Waitrose en Tesco succesvolle online bezorgservices hebben gecreëerd, was Morrisons te laat met het spel en worstelde het met name om zijn eigen service van de grond te krijgen.

De krachten bundelen met Amazon is een goede manier voor Morrisons om ervoor te zorgen dat het niet volledig uit de online markt wordt geperst.

Niet alleen geeft dit partnerschap Morrisons een grotere online aanwezigheid, het geeft Amazon ook een meer fysieke aanwezigheid zonder zijn eigen winkels te hoeven opzetten en meer klanten naar Morrison's supermarkten te trekken.

  • Amazon levert een Deliveroo - levert nu ook afhaalmaaltijden