Chromebooks staan ​​bekend als een van de veiligste laptops die er zijn, maar Google voegt een nieuwe functie toe aan Chrome OS om het gebruikers iets gemakkelijker te maken om in te loggen - een pincodesysteem dat beschikbaar is als alternatief voor de standaard gebruikersnaam en wachtwoordcombo.

De nieuwe functie werd aangekondigd door Mountain View-ingenieur François Beaufort en kan worden ingeschakeld in het ontwikkelaarskanaal met een eenvoudige vlagtwitch. Ga naar chrome: // flags en schakel vervolgens chrome: // flags / # quick-unlock-pin in. Start Chrome OS opnieuw en open de pagina Material Design-instellingen om een ​​pincode in te stellen.

Beaufort merkt op dat de nieuwe functie van pas zal komen voor die op Chromebooks met touchscreen. Het betekent ook dat u uw hoofd-wachtwoord van Google niet elke keer hoeft in te voeren wanneer u inlogt, wat riskant kan zijn als iemand over uw schouder kijkt.

Een andere optie, die helemaal niet hoeft te typen, is om uw Chromebook te ontgrendelen met een vertrouwd Android-apparaat, iets dat Google Smart Lock noemt. De nieuwe functie komt ook op de achterkant van Android-apps die ook worden geïntroduceerd in Chrome OS.

  • Moet uw bedrijf Chromebooks van Google gebruiken?

Dit is onze Dell Chromebook 11 review: