Fitbit is ingesteld om zijn app later dit jaar te updaten, zodat vrouwen hun menstruele gezondheid kunnen volgen naast de al lang bestaande statistieken voor je stappen, hartslag, conditie en slaap.

U kunt details over uw menstruatiecyclus vastleggen die samen met de gegevens werken die Fitbit normaal verstrekt om een ​​completere momentopname van uw algehele gezondheid te krijgen.

De nieuwe functie zal worden ingebouwd in zowel de nieuw aangekondigde Fitbit Versa en Fitbit Ionic software, zodat je snel toegang hebt tot meldingen over je cyclus en periode. Als u geen van die specifieke horloges bezit, maar wel de Fitbit-app gebruikt, kunt u deze ook volgen in de app op uw telefoon.

Een primeur voor Fitbit

Volgens Fitbit zouden de cyclusvoorspellingen dynamisch moeten werken met andere gezondheidsinformatie die u bij de app inlogt. Het idee is dat het u gegevens toont om u te helpen uw menstruatiecyclus en zijn patronen te volgen en misschien beter te begrijpen.

Dit is niet de eerste keer dat we apps hebben gezien waarmee je de menstruatie kunt volgen, maar het is de eerste keer dat het is opgenomen in de Fitbit-app die door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt naast hun fitnesstrackers.

Fitbit heeft zojuist de Versa aangekondigd - een nieuwe smartwatch die slanker en goedkoper is dan de Fitbit Ionic - en de Fitbit Ace, een fitness-tracker die speciaal is ontworpen voor kinderen.

  • Lees onze recensie over Fitbit Versa