Op een gegeven moment hebben de meesten van ons het frustrerende moment gehad om hun breedbandsnelheid te testen en te zien dat het nergens in de buurt is zoals onze provider heeft gezegd dat het kan gaan. Hoewel het moeilijk is om de breedbandsnelheden van een huis nauwkeurig te schatten voor elk individueel huis, kan het soms aanvoelen als het “tot” nummer is uit de lucht geplukt.

Het is om deze reden dat Ofcom heeft aangekondigd dat het de Britse internet serviceproviders dwingt om de manier waarop zij potentiële breedbandsnelheden communiceren aan hun klanten te veranderen met nieuwe regels die vanaf maart 2019 worden gehandhaafd.

Vanaf deze datum moeten serviceproviders potentiële klanten cijfers verstrekken die een meer realistische weergave zijn van de snelheden die ze kunnen verwachten op hun thuisadres tijdens de drukste tijden. Ze zullen ook een gegarandeerde minimumsnelheid moeten bieden en onder deze nieuwe regels als de snelheid onder dit minimum valt en 30 dagen niet boven deze limiet uitsteekt, hebben klanten de vrijheid om hun contracten zonder verplichtingen te beëindigen..

  • Controleer uw internetsnelheid met onze breedband speed testtool

Weglopen

Op dit moment kunnen klanten hun contracten verlaten als hun breedbandsnelheid niet toereikend is, maar er is geen druk op de serviceproviders om binnen een bepaalde periode op de klachten in te gaan. Met een limiet van 30 dagen hebben klanten een degelijker verhaal en kunnen hun klachten zelfs sneller worden behandeld.

Aangezien veel mensen nu hun breedband bij een tv- of telefoonpakket van een aanbieder hebben, is beloofd dat een slechte breedbandservice voldoende is om al deze contracten zonder kosten te verbreken, indien gewenst.

Deze nieuwe regels maken deel uit van een voortdurende inspanning om de breedbandvoorziening in het VK te verbeteren. Vanaf mei 2018 zullen breedbandreclames meer snelheidsinformatie moeten leveren dan de maxima en de Britse overheid doet er zelfs een stapje bij om van 10 Mbps een wettelijk recht te maken.

Volgend jaar zal automatische compensatie worden geïntroduceerd door Britse serviceproviders. Dit betekent dat als er een storing optreedt of u vertragingen ondervindt bij het ontvangen van reparaties die niet uw schuld zijn, u wordt vergoed zonder urenlang te hoeven wachten op een klantenservicelijn.

  • Via Engadget
  • Dit zijn de beste breedbanddeals die op dit moment beschikbaar zijn