Amazon heeft zijn eigen voice calling (en messaging) dienst ingebouwd in Alexa-apparaten (en de app), maar als je je Alexa-gevoede hardware wilde gebruiken om Skype-gesprekken te voeren, is dit mogelijk.

Microsoft heeft zojuist aangekondigd dat Skype-bellen naar Alexa-apparaten gaat, en zal worden uitgerold “later dit jaar”, dus binnen de komende paar maanden. Dit betekent dat u spraakoproepen kunt maken en ontvangen van uw Echo, of zelfs videogesprekken als u een apparaat met een display heeft (zoals de Echo Show).

Het maakt natuurlijk niet uit wat de hardware van de ontvanger is, dus je bent natuurlijk niet beperkt tot het bellen van mensen met Amazon's apparaten.

Om te bellen, hoeft u alleen de digitale assistent van Amazon te vragen: “Alexa, bel Bob op Skype,” en Bob is je oom (wat waarschijnlijk is waarom je hem belt).

Microsoft heeft niet gezegd of je deze functionaliteit als een vaardigheid op je Alexa-apparaat moet laden, maar dat zal waarschijnlijk het geval zijn.

Twee hoofden zijn beter dan een

Amazon en Microsoft werken al met elkaar samen om hun twee digitale assistenten - Alexa en Cortana - dichter bij elkaar te brengen in termen van platformonafhankelijke integratie, waarbij Cortana bijvoorbeeld Alexa op Windows 10-apparaten kan oproepen. Dus de mogelijkheid om Skype via Alexa te gebruiken is niet bepaald een onverwachte verrassing.

Inderdaad hebben we onlangs gezien dat Xbox One-gebruikers het voordeel van dit brede initiatief hebben, dankzij een nieuwe Xbox-vaardigheid waarmee je een door Cortana of Alexa gevoed apparaat op je console kunt aansluiten. Hiermee kun je trucs uithalen zoals het gebruiken van je Amazon Echo om door de Xbox One-interface te navigeren, of een screenshot activeren, het volume aanpassen enzovoort.

Zoals altijd, wanneer grote technologiebedrijven op deze manier samenwerken, is de consument die eigenaar is van de hardware de winnaar, wat altijd goed is om te zien.

  • Bekijk alle beste Amazon Alexa-deals die nu online gaan

Via Neowin