Apple kraakt nu apps die je meldingen sturen om ze in de App Store te bekijken.

Apple staat niet toe dat apps van derden u vragen de app helemaal te verlaten, maar biedt in plaats daarvan een alternatief waarmee u een sterbeoordeling kunt geven zonder dat u de app hoeft te verlaten die u gebruikt.

In de melding wordt u gevraagd om de app die u gebruikt te beoordelen en krijgt u een vijf sterren beoordelingssysteem, maar het ziet er niet naar uit dat u een opmerking in uw recensie kunt achterlaten zonder over te schakelen naar de App Store.

Eenmaal, twee keer, drie keer een prompt

Elke app kan je ook op deze manier drie keer per jaar vragen.

Het betekent dat je niet constant wordt gevraagd om de app een actuele beoordeling te geven en dat je in de loop van een jaar maar een paar meldingen krijgt.

Tot voor kort schrapte Apple de eerdere beoordelingen uit een lijst met app-winkels nadat deze is bijgewerkt. Apple heeft deze functie nu laten vallen, dus zullen ontwikkelaars minder geneigd zijn om meldingen naar je telefoon te pushen om reviews te vragen.

Als je nog steeds een hekel hebt aan de nieuwe manier waarop Apple je aanmoedigt om apps te beoordelen, kun je deze helemaal uitschakelen door naar de app iOS-instellingen te gaan..

  • iOS 11 is zojuist aangekondigd - hier zijn de beste gerangschikte functies

Via 9To5Mac en The Verge