Het begroeten van een Uber is al ongelooflijk handig, maar vandaag gaat Facebook Messenger er nog een schepje bovenop.

De chatservice test een nieuwe functie met de naam Transport op Messenger, zodat gebruikers kunnen vragen, updates ontvangen en betalen voor een rit zonder een app voor het delen van de rit te hoeven downloaden of een gesprek moeten beëindigen.

Uber is de eerste partner. Als iemand je een adres stuurt in een chat, kun je tikken op het adres en een Uber aanvragen vanuit Messenger.

Of u kunt op het pictogram van de kleine auto klikken of Transport selecteren via de knop 'Meer menu'. Voordat u het weet, is uw Uber onderweg.

Uber stuurt je ritupdates in Messenger en er verschijnt een notitie in chats zodat je vrienden weten dat er een rit onderweg is. U kunt ook betalen zonder uw gesprek te hoeven verlaten en Uber stuurt u een ontvangstbewijs in een privéchat.

De functie wordt uitgerold naar een beperkt aantal gebruikers in de VS en alleen op plaatsen waar Uber actief is. Facebook beloofde meer regio's en binnenkort zullen er extra services voor het delen van ritjes komen.

Als u deelneemt aan de test, hebt u de nieuwste versie van Messenger nodig om Transport te openen. Als u een doorgewinterde Uberite bent, kunt u uw account vanaf vandaag met Messenger synchroniseren. Iedereen die de functie voor de eerste keer gebruikt, krijgt een tegoed van $ 20, maar het aanbod is slechts gedurende een beperkte tijd beschikbaar. Nieuwe Uber-gebruikers kunnen zich vanuit Messenger ook aanmelden voor de service.

Facebook heeft al geruime tijd geprobeerd mensen op Messenger te krijgen / dwingen, en dit lijkt een nieuwe, zij het slimme, poging om gebruikers te verbinden met het chat-ecosysteem. We kunnen ons niet voorstellen dat het in brand vliegt met mensen die Messenger niet gebruiken op de reguliere, maar trouwe volgers vinden het misschien een handige nieuwe add-on.

  • Uber heeft een oplossing voor die keren dat je in de verkeerde auto stapt