Zoals je waarschijnlijk weet, is de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar verzonden naar klanten, en sommige dappere early adopters hebben het chassis opengebroken om te zien wat erin zit - het vinden van één ding dat de SSD's in de laptops zijn gesoldeerd op.

Met andere woorden, ze zijn een vaste waarde op het moederbord, dus u kunt de SSD niet later verwijderen en upgraden. Dat is nogal teleurstellend, aangezien het basismodel MacBook Pro zonder Touch Bar, dat vorige maand direct na de grote onthulling van Apple te koop was, een verwisselbare schijf heeft.

De goedkoopste machine heeft dus meer flexibiliteit, wat niet helemaal klopt. En als u een MacBook Pro met Touch Bar wilt die een redelijk toekomstbestendig opslagniveau heeft, zult u een behoorlijk bedrag moeten betalen - zelfs het instapmodel loopt op tot $ 1.799 / £ 1.749 en dat is met slechts 256 GB aan opslagruimte.

Echter, als 9 tot 5 Mac, die deze ontwikkeling zag, merkt, hebben we de officiële demontage nog niet gezien; maar er zijn meerdere bronnen en foto's (zie een greep uit de gesoldeerde SSD-chips hieronder) waaruit blijkt dat dit zeker het geval lijkt te zijn.

  • Wil je iets meer Rose Gold? Overweeg een MacBook

Comedy cellen

Het andere interessante punt is dat de nieuwe Touch Bar-modellen batterijen hebben die compacter zijn, zelfs beschreven door een MacBook Pro-binnendrinkende eigenaar als 'komisch klein'.

Er is een aanzienlijke kloof rond de batterijcellen, veel meer dan in de vorige MacBook Pro-modellen, en dat ziet er zeker vreemd uit, maar is vermoedelijk om ontwerptechnische redenen gedaan in termen van thermiek en het voorkomen van oververhitting..

Het probleem is dat, aangezien sommige recensenten de levensduur van de batterij van de laptop hebben gevonden in vergelijking met Apple's geclaimde 10-uurs leven, opnieuw meer ongenoegen is uitgelokt over het gehele netwerk. Dat is niet verwonderlijk, gezien de verwachtingen van mensen van deze nieuwe modellen.

We kunnen volgend jaar een prijsverlaging verwachten, maar dat zal duidelijk niet gebeuren tot de lancering van vernieuwde modellen in de herfst. Misschien wordt het ontwerp ook verder verfijnd - Apple is blijkbaar van plan in 2017 32 GB systeemgeheugen als een optie aan te bieden.

Je kunt nu niet 32 ​​GB RAM opgeven met de nieuwe Pro, en interessant genoeg heeft Apple aangegeven dat dit te wijten is aan problemen met de batterij / voeding. De vloek van de compacte batterij slaat weer toe?

Afbeelding: 9 tot 5 Mac

  • Ontdek de nieuwste functies in macOS 10.12 Sierra