Apple heeft bevestigd dat de huidige limiet van £ 20 Apple Pay-transities die van kracht wordt wanneer de service in juli in het VK wordt gelanceerd, niet permanent is.

Als je Apple Pay hoopte om dure goederen te kopen, of zelfs een wekelijkse supermarkt in je plaatselijke supermarkt, was je misschien teleurgesteld toen je hoorde dat je Apple Pay alleen kon gebruiken voor transacties onder de £ 20 - hetzelfde als wanneer je betaalt met contactloze betaalpassen.

Apple heeft op haar webpagina uitgelegd dat de reden voor deze limiet is dat veel van haar retailpartners oudere contactloze betaalterminals gebruiken.

Laat het regenen

Apple Pay kan gebruik maken van een technologie die bekend staat als "Verificatiehulpmiddel voor consumentenapparaatkaarthouders" die te vinden is in nieuwere terminals en waarmee Apple Pay met duurdere aankopen kan werken.

Retailers zullen in de toekomst hopelijk verhuizen naar de nieuwere terminals - hoewel het een langzaam proces kan zijn. Als ze een startpartner zijn en Apple Pay een grote hit is, kan dit hen echter dwingen om sneller te upgraden.

  • Dit is Android Pay, het antwoord van Google op Apple Pay

Via 9to5mac