De Apple Watch wordt in april gelanceerd, maar als je denkt dat je genoeg muziek en foto's op het apparaat kunt opslaan, kun je teleurgesteld zijn, want het wordt geleverd met slechts 8 GB aan opslagruimte.

Je kunt ook niet alle 8 GB aan ruimte gebruiken, omdat het meeste ervan beperkt zal zijn tot het iOS-besturingssysteem en apps die je installeert. Je kunt 2GB aan muziek toevoegen (ongeveer 200 nummers) en slechts 75 MB aan foto's.

De nummers en foto's die u opslaat op uw Apple Watch zijn toegankelijk, ook als u uw iPhone niet bij u hebt. Als je meer nummers wilt beluisteren of meer foto's wilt bekijken, moet je je iPhone tetheren met de Apple Watch en ze vanaf daar streamen.

foto lijstje

De 75 MB-toegestane hoeveelheid voor foto's lijkt klein, maar alle foto's die u importeert in de Apple Watch, worden automatisch van formaat aangepast, zodat ze minder ruimte in beslag nemen dan de originelen, omdat het kleine Apple Watch-display betekent dat u geen afbeeldingen op volledig formaat nodig hebt.

Luisteren naar lokaal opgeslagen muziek zal de levensduur van de batterij van de Apple Watch verbeteren, omdat het niet nodig is om de muziek via Bluetooth te streamen, maar het lijkt erop dat je voor de beste ervaring je Apple Watch moet hebben verbonden met een iPhone op alle tijden.

Alle drie de versies van de Apple Watch (de Apple Watch Sport, Apple Watch en de Apple Watch Edition) hebben dezelfde opslagcapaciteit van 8 GB, dus zelfs als je grote hoeveelheden geld spaart op de exclusieve Apple Watch Edition, ga je nog steeds om je iTunes-bibliotheek zorgvuldig te beheren om je favoriete muziek op de wearable te passen.

  • Release datum, prijs en functies van Apple Watch

Via 9to5mac