De gevaren van het gebruik van de verkeerde USB-C-kabel met het verkeerde apparaat worden met de dag duidelijker en Amazon heeft nu zijn aanbiedingen bijgewerkt, zodat u geen gevaarlijke kabel kunt kopen.

Amazon's voorbeelden van verboden vermeldingen luiden als volgt: "Elke USB-C (of USB Type-C) kabel of adapterproduct dat niet voldoet aan standaardspecificaties uitgegeven door" USB Implementers Forum Inc ".

Het komt nadat Google-medewerker Benson Leung op een probleem met de OnePlus 2-oplaadkabel had gewezen en niet op andere apparaten. OnePlus heeft sindsdien de kabels die beschikbaar zijn bij de OnePlus 2 bijgewerkt, zodat elke compatibel is met de USB-C-standaard.

Die kabel en enkele andere die eerder op Amazon stonden vermeld, voldoen niet aan de USB Type-C specificatie revisie 1.1, omdat ze het verkeerde type weerstand gebruiken.

Bescherm uw apparaten

Dit betekent dat het de USB-poort van uw oplader, hub of pc kan beschadigen als u de kabel gebruikt met die apparaten.

De nieuwste stap betekent dat Amazon ervoor heeft gezorgd dat die kabels en adapters niet in de online winkel kunnen worden verkocht en dat misleidende vermeldingen die niet aan de vereiste veiligheidsniveaus voldoen, nu worden verwijderd.

Dit betekent echter niet dat u niet de verkeerde kabels kunt kopen van andere online plaatsen of traditionele fysieke winkels, dus zorg ervoor dat u de juiste kabel voor uw apparaat krijgt.

  • Gevaar, hoge spanning: OnePlus waarschuwt voor het gebruik van de USB-C-kabel met andere producten

Via Benson Leung