Volgende maand implementeert de EU nieuwe privacyregels met de naam GDPR (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en dat zou grote gevolgen kunnen hebben voor sommige technologiebedrijven, waaronder WhatsApp, die heeft aangekondigd dat voor de regels die van kracht worden gebruikers in Europa nu moeten 16 jaar of ouder zijn.

Dat is hoger dan de vereiste ouderdom van 13 jaar, die nog steeds geldt voor de rest van de wereld. Deze wijziging lijkt met name van invloed te zijn op alle landen in de 'Europese regio' van WhatsApp, niet alleen op die in de EU.

De wijzigingen staan ​​al vermeld op de WhatsApp-site en volgens Sky News zal WhatsApp gebruikers vragen nieuwe servicevoorwaarden te accepteren in de komende weken en als onderdeel daarvan moeten ze bevestigen dat ze minimaal 16 zijn.

Het is nog niet duidelijk hoe WhatsApp de leeftijd van een gebruiker zal verifiëren, maar we denken dat het waarschijnlijk afhankelijk is van eerlijkheid.

Bekijk uw gegevens

GDPR vereist ook meer transparantie van bedrijven over welke gegevens zij verzamelen en hoe het wordt gebruikt, en WhatsApp biedt gebruikers daarom ook de mogelijkheid om deze gegevens in de komende weken te downloaden en te bekijken. Dat is een verandering die wereldwijd zal komen.

Facebook, eigenaar van WhatsApp, werkt aan vergelijkbare transparantieveranderingen, maar verplaatst ook de gegevens van 1,5 miljard gebruikers om te voorkomen dat ze onder de nieuwe regels vallen.

  • Heeft u een WhatsApp-bericht betreurd? Hier ziet u hoe u het verwijdert

Via Engadget