Stop met uithalen dat je Windows 8.1 Update 1 voor dinsdag moet installeren; Microsoft heeft de deadline om te updaten met 30 dagen verlengd.

Consumenten die de eerste Windows 8.1-update nog niet hebben geïnstalleerd, hebben nu tot 10 juni de tijd om dit te doen. Microsoft stelde de deadline eerder in op 13 mei, maar uit bezorgdheid voor de veiligheid en het plezier van de klant besloot hij dat het toch niet nodig was om deze maand de Patch Tuesday in te dienen.

Waarom de noodzaak om op de eerste plaats naar een te springen? Het komt allemaal neer op veiligheidsupdates. Degenen met apparaten met Windows 8.1 zonder update 1 zouden niet langer updates ontvangen na het verstrijken van de deadline.

Omdat het voldoende lijkt dat Windows 8.1-gebruikers hun besturingssysteem nog moeten gebruiken, geeft Microsoft ze een extensie zonder uitval. Zoals opgemerkt door Mary Jo Foley op ZDNet, ben je niet onderworpen aan de update-vereiste als je Windows 8 gebruikt. Dit is alleen voor degenen die op de Windows 8.1-trein hebben gesprongen.

Andere details

Gebruikers met automatische update geactiveerd in Windows Update hebben de nieuwste versie van Windows 8.1 al ontvangen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het bijwerken voor de volgende maand.

Bedrijven met Windows 8.1 en Windows Server 2012 R2 hebben tot 12 augustus om vergelijkbare upgrades te installeren. De datum is eigenlijk een verlenging van een eerdere deadline die Microsoft heeft ingesteld voor bedrijven die een of meer van de volgende gebruiken: Windows Server Update Services, Windows Intune en System Center-configuratie.

Toen de verontwaardiging kwam dat er niet genoeg tijd was voor bedrijven om hun systemen te upgraden, trok Microsoft zich terug en stelde de datum van augustus in.

  • Zullen we de Surface Mini op 20 mei zien?