Facebook heeft aangekondigd dat het gebruikers nu de mogelijkheid geeft om zich aan te melden voor de Messenger-chat-app zonder een Facebook-account te hebben.

"Als je in Canada, de Verenigde Staten, Peru of Venezuela bent, beginnen we met de uitrol van een nieuwe manier om je aan te melden voor Messenger - zonder een Facebook-account", zei het sociale netwerk in een blogpost.

Je hebt echter wel een telefoonnummer nodig (en om in de bovengenoemde landen te wonen, totdat Facebook de nieuwe functie voor de rest van de wereld uitrolt).

Na het openen van de app op een telefoon, tablet of internet, wordt u gevraagd of u zich wilt aanmelden met een Facebook-account of dat u 'Niet op Facebook' bent.

Als u geen account hebt, krijgt u de mogelijkheid om uw telefooncontacten te uploaden. Messenger koppelt vervolgens gebruikers aan waarvan de nummers zijn gekoppeld aan hun Facebook- (of Messenger) -accounts.

Een Messenger voor iedereen?

De nieuwe update van de chattoepassing biedt Facebook-minder gebruikers standaard Messenger-functies, zoals foto's, video's, groepschats, spraak- en videobellen en stickers.

Als u echter geen Facebook-account hebt, mist u dingen als synchroniseren tussen telefoons, tablets en internet, evenals het openen van contacten van Facebook-vrienden en oudere berichten.

Maar door Messenger te openen voor mensen die geen Facebook-account willen, moet de chat-app van het bedrijf beter gepositioneerd zijn tegen de concurrentie, zoals WhatsApp en Viber..

Zult u zich aanmelden bij een Facebook-loze Messenger?

  • Facebook kruipt in uw gewoonten van nieuwsfeeds