YouTube Live wordt toegankelijk gemaakt voor meer mobiele gebruikers, heeft de gigant voor het delen van video bevestigd.

Hoewel YouTube gebruikers de mogelijkheid biedt om al enige tijd livestreams te starten, tot eerder dit jaar werd de functie vergrendeld op de desktopsite van het bedrijf.

Met Periscope en, meer recent, op Facebook waarbij gebruikers actief live streamen vanaf hun smartphones, heeft YouTube besloten dat het tijd is om het voorbeeld te volgen.

De site van Google bezat eerst de livestream van mobiele apparaten in februari van dit jaar, maar de functie was beperkt tot kanalen met ten minste 10.000 abonnees.

Nu heeft YouTube echter de deuren geopend voor een hele reeks gebruikers, waardoor de abonnementsdrempel op instapniveau is verlaagd tot slechts 1.000.

Gegoten van duizenden

“Je kunt nu live streamen vanuit de YouTube-hoofdapp op mobiel,” het bedrijf heeft aangekondigd in een update van de ondersteuningspagina. “Voor YouTube live op mobiel moeten je kanalen meer dan 1.000 abonnees hebben.”

Uitleg over wat er met je video gebeurt na de livestream, voegt YouTube toe: “Nadat een mobiele livestream is beëindigd, wordt een archief van de stream op je kanaal gemaakt en heb je de mogelijkheid om de privacyinstelling te bewerken (inclusief instellen op privé) of het archief te verwijderen.”

Degenen die gebruik willen maken van de uitgebreide mobiele livestream-functies van YouTube, moeten een apparaat gebruiken met Android 6.0 of hoger, of iOS 8.0 en hoger.
De YouTube Live-functie is rechtstreeks in de YouTube-app gebouwd, waardoor het voor mensen met een aanzienlijk abonneebestand gemakkelijk is om mee te doen.

Om een ​​nieuwe livestream te activeren, moet je op het pictogram 'camera' tikken en op de knop 'live gaan' drukken.

Gebruikers kunnen kiezen of ze hun live feeds openbaar zichtbaar willen maken of 'niet-vermeld' willen hebben. In dat geval hebben alleen degenen die rechtstreeks de link hebben verzonden toegang tot de stream.

Via digitale trends

  • Hoe YouTube-video's gratis te downloaden