Microsoft heeft Skype zojuist alomtegenwoordig gemaakt. De videochat-applicatie kan nu worden gebruikt door iedereen met internettoegang, zelfs mensen die nog nooit een Skype-account hebben aangemaakt.

De nieuwe functie, waarmee Skype-gebruikers een unieke URL kunnen maken en deze met iedereen op internet kunnen delen, stelt gastgebruikers in staat deel te nemen aan groepsgesprekken. Via de koppelingen, die op verschillende manieren kunnen worden verzonden, waaronder e-mail, Facebook en Twitter, hebben mensen via Skype for Web toegang tot de tool voor videoconferenties.

Bovendien werkt de functie voor Mac-, iOS-, Android- en Windows-gebruikers. De enige beperking lijkt te zijn dat de functie (vanaf vandaag) alleen beschikbaar is voor inwoners van de VS en het VK. Microsoft zal het echter de komende weken wereldwijd beschikbaar stellen, volgens een bedrijfsverklaring.

De ironie

Nu iedereen Skype kan gebruiken, is het grappig om terug te denken aan drie weken geleden, toen niemand urenlang toegang had tot de dienst. Natuurlijk heeft Microsoft de bug in korte tijd bevestigd en opgelost.

Microsoft heeft hard gewerkt om het Skype-gebruik uit te breiden, inclusief het creëren van een universele app die een enkele gebruikerservaring bood op alle soorten apparaten, waardoor Skype in realtime tot zes talen kon vertalen en toegang tot zakelijke gebruikers op iOS-apparaten kon geven.

Geschat wordt dat meer dan 300 miljoen mensen Skype gebruiken, waardoor het het achtste grootste sociale netwerk in de wereld is, volgens onderzoeksbureau Statista.

  • Lees onze Windows 10-beoordeling