Het tempo van de technologische verandering lijkt niet te vertragen en papieren tickets kunnen het volgende overblijfsel zijn van vervlogen tijden om in de geschiedenis te worden opgenomen: Ticketmaster werkt samen met een bedrijf genaamd Lisnr om je in je volgende optreden te krijgen met een korte explosie van audio van je telefoon.

Het ultrasone geluid valt niet binnen het bereik van wat menselijke oren kunnen horen, maar het zal voldoende zijn om te bevestigen dat je bent wie je zegt dat je bent, en dat je je contributie hebt betaald om in het live optreden te komen of welke andere gebeurtenis je ook bent ' opnieuw aanwezig. Het lijkt een beetje op een QR-code aan de deur knipperen, maar (misschien) nog handiger.

Hoewel het partnerschap vanaf nu begint, zie je het misschien niet meteen overal - het kan vier jaar duren voordat dit een optie is bij elk evenement dat Ticketmaster behandelt, dus we zullen nog een tijdje papieren kaartjes gebruiken.

Heb je een ID?

Lisnr zegt dat zijn technologie veiliger is dan QR-codes of NFC omdat het moeilijker te spoofen is en specifiek is gekoppeld aan je mobiele apparaat en je mobiele apparaat alleen. Het heeft ook niet veel nodig op het gebied van infrastructuur aan de andere kant, met slechts een telefoonapp die nodig is om de toon te ontvangen en de identiteit van iemand te verifiëren.

Het systeem gaat verder dan alleen ticketing - slimme toonscanners kunnen worden geïnstalleerd rond evenementen en locaties om gokkers te volgen en hun ervaringen te personaliseren, wat meestal betekent dat ze op advertenties zijn gericht. Pas op voor een t-shirtadvertentie wanneer u in de buurt van de merchandise-stand komt, met andere woorden.

Sterker nog, je zult binnenkort ook spullen kunnen kopen tijdens optredens met de Lisnr-technologie, zegt Ticketmaster, zodat je niet voor de verandering in je zak hoeft te vissen. Wees zoals altijd bereid om een ​​beetje privacy op te offeren voor een beetje extra gemak.