Jeuk om Contana op iOS te raken? Misschien heb je binnenkort geluk. Microsoft zal beginnen met het verzenden van een voorbeeldversie van de Cortana op iOS-app naar bètatesters.

Volgens een ZDNet-rapport ontvangen enkele respondenten van een enquête die Microsoft naar Insiders heeft gestuurd met het vragen naar interesse in Cortana op iOS een downloadlink via e-mail 'in de komende weken'.

Testers moeten zich in de VS bevinden. Cortana op iOS wordt verwacht voor het einde van 2015. Maar gezien de late start van het testproces lijkt de tijdlijn een beetje vertraagd te zijn.

Wat krijg je

Als u een Apple-gebruiker bent die nog nooit Cortana heeft gebruikt, kunt u uitkijken naar traditionele functies, zoals de mogelijkheid om te zoeken naar statische informatie, zoals het weer of het telefoonnummer van een contact, of u kunt het gebruiken om taken te automatiseren, zoals het starten van een email naar een vriend.

Recente Cortana-ontwikkelingen hebben het systeem slimmer gemaakt doordat het je e-mail kan scannen om automatisch vluchten en zendingen te volgen en exclusieve kortingen biedt voor Windows 10-gebruikers die op deelnemende retailwebsites landen.

De app zal extern zijn voor iOS, dus het zal niet worden geïntegreerd in het besturingssysteem zoals Windows 10 Mobile is geïntegreerd in door Microsoft geproduceerde telefoons, of de manier waarop Windows 10 is geïntegreerd in Windows-pc's. Het is dus interessant om te zien welke functiebeperkingen iOS-gebruikers zullen tegenkomen zodra de app live gaat.

  • Lees onze Windows 10 Mobile-recensie