Terwijl zwarte gaten grotendeels een mysterie van het universum blijven, suggereert nieuw onderzoek dat de natuurkunde rond bepaalde zwarte gaten ervoor kan zorgen dat je niet wordt verpletterd door de zwaartekracht als je ooit in de buurt van een bent gekomen.

Meestal is het resultaat van een stervende ster, zwarte gaten zijn donkere plekken in de ruimte waar de zwaartekracht zo sterk is dat er geen licht kan ontsnappen. Deze zwaartekracht trekt materie in tot het wordt gecomprimeerd tot een onmogelijk kleine ruimte. Als je ergens in de buurt van een zwart gat zou komen, zou het je waarschijnlijk uit elkaar trekken, je naar het midden van het zwarte gat trekken met zoveel kracht dat je atomen zouden desintegreren.

Maar een team van wetenschappers van Georgia Gwinnett College, University of Massachusetts Dartmouth en de University of Maryland hebben geleerd dat je een interstellaire trip naar een zwart gat misschien wel overleeft - zolang de event horizon maar draait.

Dus, Interstellar had gelijk?

Het team heeft een supercomputer-model ontworpen, gedetailleerd in een paper gepubliceerd in de Physical Review D, om te simuleren hoe de fysieke velden rondom een ​​roterend zwart gat, dat niet gebonden is aan de wetten van de fysica vanwege zijn immense dichtheid en zwaartekracht, evolueren als ze naar het midden toe bewegen.

Door deze simulatie legde Dr. Lior Burko van het Georgia Gwinnett College uit dat, terwijl ze ontdekten dat "zwaartekrachten toenemen en oneindig worden, ze dat snel genoeg doen dat hun interactie toestaat dat fysieke objecten intact blijven terwijl ze naar het centrum van de aarde bewegen. zwart gat. "

Het team hoopt dat dit model verder onderzoek naar zwarte gaten zal helpen. Misschien komen we op een dag dicht genoeg bij een roterend zwart gat om naar binnen te kijken en zelfs te zien wat er aan de andere kant is - net als Matthew McConaughey.

Afbeelding credit: NASA / CXC / M.Weiss

  • Een oor verloren? Deze 3D-printer zal u een nieuwe maken

Via Phys.org