Langzaam ladende websites kosten elk jaar 2,5 dagen Britse levens, en gebruikers nemen hun internettennis over anderen en hun computerkit. Dat is volgens nieuw onderzoek van Tickbox.net voor 1 & 1 internet dat in 1.600 internetgebruikers hoofdnet-gerelateerde gekreun keek.

Meer dan 50 procent van de ondervraagden was geïrriteerd door traag ladende sites, terwijl 7 procent toegaf dat ze hun resulterende web woedend maakten in de vorm van fysieke agressie. Denk maar aan al die arme gehavende toetsenborden.

Waarschijnlijker is de kortdurende tempering, die ongeveer 280 van de respondenten trof. De helft van alle ondervraagde gebruikers zei dat ze trage websites na 30 seconden verlaten, terwijl 25 procent niet langer dan 10 seconden zal wachten.

Tickbox.net denkt dat Noord-Ierland de slechtste tot trage belastingen reageert. Ongeveer 22 procent van de respondenten zei dat dergelijke websites hen "hun computers uit het venster wilden gooien". Dat is het dubbele van het tarief elders.

Ongeveer 85 procent van de respondenten - gelijk aan 31,5 miljoen Britten - denkt ook dat een traag ladende website een negatieve invloed heeft op hun percepties van het bedrijf of de organisatie die de site beheert.