Parkeren kan heel vervelend zijn, dus zou het niet geweldig zijn als je uit de auto kon stappen, je smartphone ontgrendelen en je auto uitzoeken? Goed vanaf volgend jaar, zal de nieuwe Audi A8 precies dat kunnen doen.

Het maakt deel uit van het nieuwe Audi AI-pakket dat het Duitse bedrijf bouwt in zijn 2018 A8-sedan, maar het is niet alleen de proef op afstand die wordt aangeboden. Het kan omgaan met parallel parkeren en parkeren in baaien naar voren of naar achteren.

Er is ook een op afstand gelegen garagelocatie die vergelijkbaar is met het parkeersysteem, waardoor de A8 in en uit kan schuiven zonder dat u in de auto hoeft te zijn.

U hoeft niet eens de auto in uw zichtveld te hebben, met de myAudi-app die u een livestream van de 360 ​​graden camera's van uw voertuig op uw telefoon geeft. Je moet wel in een straal van zes meter van de auto zitten om te kunnen werken.

Verkeersopstopping? Daar is een AI voor

De nieuwe A8 kan ook files vergemakkelijken door controle te krijgen over het accelereren, sturen en remmen via de Audi AI-file-piloot. Het maakt gebruik van radar-, ultrasone en laser-sensoren, samen met een camera aan de voorkant om het allemaal te laten werken.

De auto kan autonoom rijden met snelheden tot 37 mph op snelwegen en snelwegen met een fysieke barrière die de twee rijrichtingen scheidt. En hoe betrek je dit systeem? Waarom, door natuurlijk op de AI-knop op de middenconsole te drukken!

Er is geen garantie dat de A8 in jouw land zal verschijnen, hoewel alle slimme AI-systemen beschikbaar zijn.

Een Audi-woordvoerder vertelde TechRadar dat "de beschikbaarheid van klanten [van AI en autonome functies] afhankelijk is van de voltooiing van zeer uitgebreide testen, de ontwikkeling van wettelijk kader en de tijd die nodig is voor homologatie [officiële bevestiging] procedures - deze zijn heel verschillend over de hele wereld ."

Het Audi AI-systeem, dat een breed scala aan slimmigheden biedt, inclusief de parkeer- en verkeersopstoppingfuncties, is een optionele extra op de A8 - wat betekent dat u er extra voor moet betalen omdat het niet standaard wordt meegeleverd.

Degenen in Duitsland kunnen de nieuwe Audi A8 voor het einde van 2017 ophalen, terwijl klanten in het VK vanaf september kunnen bestellen, met de eerste leveringen die naar verwachting begin 2018 zullen arriveren..

We wachten nog steeds om te horen wanneer het op andere markten zal aankomen en in hoeverre het je terugbrengt.

Zoals je auto-tech? Dan zult u dol zijn op onze normale kolom TR Drives!

  • John McCann gaat achter het stuur zitten om je een alternatieve kijk te geven op de rijkdom aan auto's - en de technologie erin - die vandaag beschikbaar is. Van supersnelle sportwagens tot technische hatchbacks, hij neemt je mee in een reeks merken, modellen, power- en prijskaartjes in zijn normale Kolom TR Drives.