Als je verlangt naar een smartphone met een QHD-scherm (wat vier keer de resolutie van 720p is), dan lijkt het erop dat je toekomstige Sony-handsets een kans kunt geven. Een nieuw rapport suggereert dat het Japanse bedrijf geen plannen heeft om de technologie in de nabije toekomst op te nemen.

Volgens Focus Taiwan heeft Jonathan Lin, general manager van de Taiwanese vestiging van Sony Mobile, onthuld dat Sony heeft overwogen om smartphones met resoluties van 2560 x 1440 te maken, maar heeft besloten dit niet toe te schrijven aan kennelijke desinteresse van de klant in de technologie.

"Op dit moment lijkt de overstap naar 2K-technologie op 5 tot 5,5-inch schermen niet in staat om marktsegmentatie te bereiken, dus we zijn niet van plan om 2K-telefoons te lanceren."

2K of niet 2K?

Lin's opmerkingen kwamen over de Taiwanese lancering van de Xperia Z3 +, Sony's nieuwste vlaggenschip-telefoon die opnieuw een 1080p-scherm heeft.

Dit betekent echter niet dat Sony de 2K-schermen volledig heeft afgezworen, omdat het de technologie in zijn tablet-opstelling zal gebruiken, zoals de Xperia Z4-tablet..

Consumenten zijn op dit moment misschien niet al te veel geïnteresseerd in QHD-schermen, maar met veel van Sony's concurrenten, waaronder de resolutie over hun vlaggenschip smartphones, zou het Japanse bedrijf het gevaar lopen om verouderd te zijn.

  • Huawei denkt ook dat QHD-schermen 'onzin' zijn