In een beweging die het bedrijf waarschijnlijk niet veel vrienden zal maken, is Microsoft begonnen met het plaatsen van advertenties op het vergrendelingsscherm voor Windows 10.

Zoals ExtremeTech opmerkt, is het niet dat we niet wisten dat dit zou komen, maar het zal zeker interessant zijn om de bredere reactie te zien nu lock-schermen daadwerkelijk worden versierd met advertenties - de eerste is voor Rise of the Tomb Raider, door de weg.

Deze beslissing zal waarschijnlijk meer scheuren in het ijs veroorzaken waarop Microsoft aan het schaatsen is met Windows 10, dat de laatste tijd steeds dunner is geworden met alle controverse rond de hoeveelheid gegevens die het besturingssysteem terugstuurt naar Redmond HQ (zelfs als je alle instellingen aanpast kan dit blokkeren, gegevens worden nog steeds verzonden - tenminste met de Home-versie van het besturingssysteem).

Hoe dan ook, niet iedereen ziet de advertenties al, dus deze "functie" lijkt nog steeds te worden uitgerold (misschien is dit alleen in de VS).

Veeg met die schakelaar

Als je merkt dat je door die advertenties wordt geliquideerd, is het goede nieuws dat het eenvoudig genoeg is om ze een halt toe te roepen.

Ga gewoon door naar Instellingen, Personalisatie, Vergrendelscherm. Daar vind je een knopje voor 'Krijg leuke feiten, tips, trucs en meer op je vergrendelingsscherm', die aan staat. Schakel het uit en je wordt niet langer lastig gevallen door Lara Croft, die probeert je over te halen om haar nieuwste avontuur te kopen.

Naast privacyaangelegenheden, is de andere grote controverse rond Windows 10 de manier waarop Microsoft de upgrade hard pusht bij Windows 7 / 8.1-gebruikers, inclusief het een aanbevolen update maken eerder deze maand (wat betekent dat de installatie automatisch zou kunnen beginnen zonder de gebruiker actie ondernemen).

  • Bekijk ook: Mocht u een upgrade naar Windows 10 uitvoeren?