Apple Maps heeft een lange weg afgelegd sinds de gênant mislukte lancering in 2012, maar de iPhone-maker werkt eraan zijn navigatie-app op één lijn te brengen met de populaire Google-oplossing.

Het lijkt erop dat Apple, naast nieuwe updates, transitinformatie en zwervende mysterieuze bestelwagens, naar het publiek kan kijken om kaarten te verbeteren, volgens iGeneration.

Het programma, getiteld TryRating, betaalt naar verluidt freelancers een vergoeding van 54 cent elke keer dat ze punten van interesse of andere zoekopdrachten die met Apple Maps zijn gemaakt, verifiëren (of verbeteren). Ze kunnen maximaal 600 zoekopdrachten per dag uitvoeren.

Details over hoe je je als verificateur kunt aanmelden zijn enigszins angstig, maar er is blijkbaar een website waarop potentiële freelancers zich kunnen aanmelden. Onderaannemers in landen waar het programma zal worden opgestart, zouden ook naar werkers zoeken en het programma lijkt open te staan ​​voor vrijwel iedereen.

Het doel van Apple Maps met TryRating lijkt vergelijkbaar te zijn met Amazon's Mechanical Turk, waardoor menselijke gebruikers geld verdienen door kleine interactieve taken uit te voeren om het zoeken naar gegevens en machine learning te verbeteren, 9to5Mac wijst erop.

TryRating, waarvan wordt gezegd dat het sinds vorig jaar in de test zit, zal naar verwachting later deze maand worden geopend voor een grote lancering. Het kan zelfs een perifere aankondiging zijn naast Apple's andere grote onthullingen tijdens de WWDC 2017 keynote op maandag 5 juni.

  • Alles om tot nu toe te weten over de iPhone 8