Gezichtsherkenning is nu in het nieuws dankzij het iPhone X-ontgrendelsysteem, maar het lijkt erop dat Facebook ook onderzoek doet naar mogelijke toepassingen van de technologie - de socialemediagigant test blijkbaar een ID-systeem voor het gezicht om u weer toegang te geven tot een geblokkeerd account.

Oorspronkelijk te zien in een tweet met een screenshot van de functie in actie, werd de proef van gezichtsherkenning later bevestigd door Facebook aan TechCrunch. Zoals gebruikelijk bij nieuwe Facebook-functies, is deze in het begin alleen beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers, terwijl het bedrijf controleert hoe goed het werkt.

Voor nu is het ontworpen om je te helpen een account te herstellen waar je geen toegang toe hebt, in plaats van je normaal op Facebook aan te melden - met andere woorden, als iemand je account hackt, kun je je gezicht laten zien op een geregistreerde telefoon om te helpen het terug.

Accountbeveiliging

"We testen een nieuwe functie voor mensen die het eigendom van een account snel en gemakkelijk willen verifiëren tijdens het herstelproces van het account", vertelde Facebook aan TechCrunch. "Deze optionele functie is alleen beschikbaar op apparaten die u al hebt gebruikt om u aan te melden."

Facebook zegt dat de bestaande functies voor accountbeveiliging, zoals two-factor authenticatie, niet verdwijnen - dit is gewoon een andere manier om te bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent. Een andere herstelmethode die je op dit moment op Facebook kunt gebruiken, is het specificeren van enkele "vertrouwde" vrienden die je terug naar je account kunnen krijgen als je buitengesloten bent.

Uiteindelijk is het de bedoeling om het voor iemand anders vrijwel onmogelijk te maken om controle te krijgen over je Facebook-account, zelfs als dit gebeurt via je e-mailadres en wachtwoord. Als de testrun succesvol is, kan deze in de nabije toekomst voor iedereen worden weergegeven.

  • Face ID op iPhone X wordt veiliger dan je zou denken