Facebook rolt de mogelijkheid uit om rechtstreeks vanuit de app eten te bestellen, zonder dat je een aparte restaurantpagina hoeft te openen of weg moet springen van het eindeloze scrollen dat je doet door de vakantie en babyfoto's van je vrienden.

De optie Bestellen Eten wordt rechtstreeks in de app of het webmenu weergegeven en geeft u een directe snelkoppeling om te worden gevoed, hoewel deze alleen wordt getest met een beperkt aantal gebruikers in de VS voorlopig. Er is geen vaste tijdschaal om iedereen uit te rollen, meldt TechCrunch.

Mark Zuckerberg en zijn mede-execs zullen je gekozen gerechten echter niet zelf koken - het initiatief is het resultaat van een partnerschap tussen Facebook en bezorgdiensten Delivery.com en Slice. Beide diensten zijn alleen in de VS, dus extra partnerschappen zijn nodig voordat deze buiten de Verenigde Staten aankomen.

Stof tot nadenken

Het hele proces, van het kiezen van je eten tot het betalen, gebeurt in de Facebook-app. U krijgt een kaart met de restaurants in de buurt van uw locatie die de service ondersteunen en u kunt vervolgens recensies lezen, prijzen bekijken en meer informatie krijgen voordat u kiest.

Zodra u hebt besloten hoe u aan uw eetlust zult voldoen, verschijnt een bevestigingsscherm dat aangeeft wanneer uw bestelling waarschijnlijk klaar zal zijn. Sommige restaurants geven u de mogelijkheid om te leveren, maar in andere gevallen moet u het huis verlaten om het op te halen.

De nieuwe functie is duidelijk handiger voor Facebook-verslaafde gebruikers en Facebook wint omdat het mensen langer in de app houdt: een nieuwe stap in de richting van Facebook's doel om te vervangen dat je op je telefoon hebt staan.