Het roboticabedrijf in Tokio, Softbank, maakt zich op om zijn nieuwste ontwerp te lanceren - een robot genaamd "Pepper" die menselijke emoties niet alleen kan herkennen, maar ook op hen reageert.

De robot werd op 18 juni 2015 op een podium in een theater in Tokio getoond aan Japanse journalisten. Hij rolde het podium op, sprak met gasten van beroemdheden, deed een beetje dansen en zong een verjaardagslied. Het toonde ook zijn emotionele programmering.

Pepper is uitgerust met een code die het mogelijk maakt om te converseren en te reageren op wat je zegt. Het detecteert vreugde, verrassing, woede, twijfel en verdriet van gezichtsuitdrukkingen, lichaamstaal en de woorden die de eigenaar zegt. Als het bijvoorbeeld denkt dat je een somber gevoel hebt, probeert het misschien je favoriete nummer te spelen.

Het leert ook na verloop van tijd zich aan te passen aan de persoonlijkheid en smaken van zijn eigenaar. Pepper kan gezichten onthouden en is geprogrammeerd om gelukkig te zijn als het aandacht krijgt, maar geïrriteerd en depressief als dat niet zo is. Softbank's CEO, Masayoshi Son, zei dat het geïnspireerd was op het Japanse stripfiguur Astro Boy, die geen hart had.

Hij voegde eraan toe dat de wereld al robots heeft die helpen bij de productie. "Onze visie is om een ​​robot met liefde aan te bieden," zei hij. Als je wat van die robotliefde in je leven nodig hebt, zal Pepper vanaf 20 juni 2015 te koop zijn voor een kostprijs van 198.000 yen (ongeveer $ 1600 of £ 1000). De verkoop zal in eerste instantie beperkt blijven tot Japan en in het buitenland uitbreiden in 2016.

  • Robot-cowboys kunnen nu lasso-mieren met hun tentakels