Sinds de Atari VCS werd aangekondigd (en toen bekend als de Ataribox), hebben we daar veel vragen over gehad. Hoewel velen onbeantwoord blijven, is de startdatum voor voorbestellingen nu aangekondigd door Atari: 30 mei.

Hoeveel verwacht Atari van je dat je naar zijn retro-console moet kruipen? Welnu, je zult de Atari VCS te koop bij Indiegogo kunnen vinden met pakketten vanaf $ 199, die converteert naar ongeveer $ 145 of AU $ 265.

Pakketjes? Meervoud? Atari heeft een aantal verschillende pakketten bevestigd, waaronder een Atari VCS Collector's Edition met een retro houten voorkant en een Onyx-versie in volledig zwart. Atari zal ook pakketten hebben die bundelen in een 'Classic Joystick' of 'Modern Controller' tegen waarschijnlijk hogere prijzen.

Nu komt het slechte nieuws: ondanks wat al een lange wachttijd is sinds de aankondiging van dit product, wordt verwacht dat bestellingen pas in het voorjaar van 2019 zullen verschijnen (dat is in de VS, dus maart-mei).

Spreek voor het nemen van mijn geld

Voorbij de datums blijven nieuwe details over de Atari VCS schaars.

Een persbericht zegt dat de console zal draaien op een aangepaste maar niet-gespecificeerde AMD-processor met Radeon-graphics. Het ondersteunt ook 4K-, HDR- en 60fps-content (let op: dit moet niet worden verward met gaming bij 60 fps in 4K HDR). Het omvat uitbreidbare opslag aan boord en ondersteuning voor connectiviteit via dual-band wifi, Bluetooth 5.0 en USB 3.0, die allemaal worden gekoppeld aan een eigen versie van Linux met een aangepaste Atari-interface..

De Atari VCS zal toegang bieden tot 100 klassieke spellen in de Atari Vault, maar of het in staat zal zijn om meer huidige titels aan te kunnen, staat in de lucht.

Uit hands-onervaring met de Atari VCS lijkt het onwaarschijnlijk dat de console prestaties op een Xbox One S of PS4 nadert, ondanks een vergelijkbare prijs. Zie deze als een collectorsitem dan de poging van Atari om de consolemarkt opnieuw te betreden.

  • Spreken van Xbox, dit zijn de beste games op Xbox One