Het lastige raadsel dat je tegenkomt als je je wilt ontspannen met je iPad en een goede film gekocht via Google Play is niet meer.

Google heeft een iOS-versie van zijn Google Play Movies & TV-app in de iTunes App Store gepropt, wat betekent dat eigenaren van apparaten met een "i" nu content kunnen bekijken die is aangeschaft via het virtuele front van Mountain View.

  • Pak de nieuwste versie van de Google Play Store

Hoewel het bijna klinkt als een vredesverdrag tussen de twee geharde rivalen, ontrafel de witte vlaggen dan nog niet. Gebruikers kunnen geen inhoud van de app kopen. In plaats daarvan worden ze overgelaten aan de aankoop via een webclient voordat ze het op hun iDevice kunnen spelen.

Bovendien werkt streaming video-inhoud momenteel alleen via wifi, en standaarddefinitie, niet high-def, wordt via de telefoon afgespeeld. Gebruikers worden ook achtergelaten zonder de "infokaarten" die verschijnen wanneer een video wordt gepauzeerd.

De app is compatibel met iPhones, iPads en iPod touch met iOS 6 en hoger. Tot nu toe zijn tv-programma's alleen beschikbaar in de VS, het VK en Japan.

De Chromecast-verbinding

Google beschikt over een behoorlijke verzameling op Movies & TV, en hoewel het niet perfect is, heeft het verleden geleerd dat het G-team zijn iOS-apps meestal eerder vorm en functionaliteit verleent.

Hoe dan ook, met de iPhone-piepjes van vandaag, die toevallig ook een Chromecast bezitten, is misschien de gelukkigste van allemaal.

Dat komt omdat ze nu vanaf hun iPhones inhoud naar hun Chromecasts kunnen streamen, waardoor de inhoudsdeur verder dan Hulu Plus en Netflix wordt geopend.

  • Kun je geloven dat we op Roku 3 zijn??

Via Gizmodo