Toen Sony zijn ultra-krachtige nieuwe console onthulde, waren we extatisch. Het beloofde gaming- en video-inhoud naar de bestverkochte HD-console op de markt te brengen. Alleen had het een enkele snafu: al die content kon niet afkomstig zijn van een 4K Blu-ray disc omdat de PS4 Pro het niet ondersteunt.

Hoewel de PS4 Pro van Sony nog steeds geen UHD-films kan afspelen via zijn schijfstation, zal een nieuwe update 4K-videoweergavefunctionaliteit brengen naar de mediaspeler van het systeem.

De aankondiging werd vandaag gedaan op de, die ook enkele vereisten voor het afspelen opmerkte. Eerst moet je ervoor zorgen dat de 4K-video die je probeert te bekijken een MP4 is. Ten tweede kunt u de 4K-inhoud op een USB-stick laden of streamen vanaf een mediaserver ergens in uw huis.

Nu voor iedereen die een PS4 Pro bezit en een , je kunt nu ook 360-graden content bekijken in het formaat met ultrahoge resolutie.

De update zal later op de dag naar systemen worden geïmplementeerd, wat betekent dat het nu een goed moment is om die onzinnig grote bestanden op USB-sticks te laden.

Natuurlijk kun je altijd 4K UHD-shows van Netflix en YouTube streamen en jezelf veel problemen besparen ...

  • Beter nog, je kunt altijd een kopen !