Kort na de lancering op mobiele apparaten en computers, vindt de kabelbrekende YouTube TV van Google zijn weg naar een nieuw apparaat ... een beetje.

YouTube TV is bijgewerkt voor iOS om Apple AirPlay te ondersteunen, waardoor abonnees hun favoriete live of vooraf opgenomen programma's van een iPhone of iPad naar Apple TV kunnen sturen.

Lees meer: ​​Apple HomePod review

Hoewel het niet hetzelfde is als het openen van een YouTube TV-app speciaal gemaakt voor TVOS van Apple, maakt het streamen van de 50-plus kanalen van YouTube TV op het grote scherm net zo eenvoudig als het raken van de AirPlay-knop op je iOS-apparaat terwijl je verbonden bent met dezelfde Wi-Fi. Fi-netwerk als uw Apple TV.

Een vergelijkbare methode wordt gebruikt voor de eigen Chromecast van Google. Streamen via een verbonden mobiel apparaat is in wezen de belangrijkste manier om YouTube TV op een televisie van het juiste formaat te krijgen voor zowel Android- als iOS-gebruikers.

De televisieaanbieding van Apple TV is de laatste tijd aan het stijgen, met geruchten dat officiële ondersteuning voor Amazon Prime Instant Video ook naar verwachting later deze zomer zal arriveren in de relatief terughoudende set-top box van Apple.

Via 9to5Mac

  • Een nieuwe tv nodig? Hier is een blik op de beste rond