Nostalgie fans, neem deel aan - als u nog steeds met veel plezier weet dat u spellen op de Commodore Amiga speelt, is het goede nieuws dat u die dagen kunt herbeleven en een plak retro-actie kunt krijgen direct in uw webbrowser.

Ja, vergeet rotzooien met emulators, ROM's en dergelijke, omdat het internetarchief een nieuwe sectie heeft geactiveerd: een softwarebibliotheek voor de Amiga, zoals gespot door Ghacks.

Dit bevat een hele reeks spellen (en andere software die je kunt opstarten) die je eenvoudig kunt spelen door op de titel te klikken, die het in je browser zal laden. Houd er echter rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat het betreffende spel is geladen (of in sommige gevallen een redelijk lange tijd).

En houd er verder rekening mee dat sommige games mogelijk niet functioneel zijn of mogelijk een vaag besturingselement hebben.

Amiga-actie

Er zijn in totaal meer dan 10.000 stukjes software, waaronder spellen als Wizball (hoewel dat oorspronkelijk een C64-game was), Bubble Bobble, verschillende versies van Lemmings, Bard's Tale, Marble Madness, Indianapolis 500 (afgebeeld - de eerste echte 'racesimulator) ', hoewel helaas de Formule Een Grand Prix die een paar jaar later volgde er niet is) en Frontier: Elite II.

Okay, dus de laatste poging was zeker een lame eend, en waarschijnlijk krijgen we onze stem voor het meest teleurstellende vervolg ooit - maar het is nog steeds nieuw om Elite II opnieuw te beleven in een browser, hoewel de taal op dit moment lijkt te zijn ingesteld op Duits.

Helaas is er geen 'Sensible Soccer', waarschijnlijk de game die we de meeste tijd verspilden in onze miserabele jeugd, maar ongetwijfeld zullen er in de toekomst nieuwe titels aan de mix worden toegevoegd..

De Amiga volgde natuurlijk de Commodore 64, toen we weggingen uit een tijd van onbeduidende argumenten over de vraag of de C64 of ZX Spectrum de beste was. En in een tijd van onbeduidende argumenten over de vraag of de Amiga of Atari ST het beste was.

  • Bekijk ook: Hoe u van uw pc of Mac een lean, mean retro gaming-machine maakt