Toen ze de originele broncode van Square Enix voor Tomb Raider niet konden vinden, besloot een groep hobbyistenontwikkelaars om een ​​ambitieus project te beginnen om de vroege Lara Croft-spellen opnieuw te creëren.

Het resultaat is OpenTomb, een op de browser gebaseerde open-source-recreatie van de originele Tomb Raider-engine en na vier jaar is het eerste afspeelbare niveau voltooid en kun je het zelf proberen op Windows-, Mac- of Linux-pc's.

'Level' wordt 'OpenLara' genoemd, het level bevat het tweede gedeelte van de eerste game en geeft je de mogelijkheid om Lara Croft te besturen en om te schakelen tussen first-person en third-person viewpoints.

En het is zelfs gemeld dat de framesnelheid hoger is dan het origineel, dankzij de gloednieuwe webvriendelijke code.

  • Dit zijn de andere beste gratis spellen die je nu kunt spelen

OpenTomb

Lara in de OpenTomb

De ontwikkelaars hebben de nieuwe game-engine helemaal opnieuw gebouwd, in tegenstelling tot het klonen van het origineel. "De oudere [an] engine krijgt, [minder] de kans dat het compatibel wordt met andere systemen, maar in [het geval van OpenTomb, kun je het naar elk gewenst platform overbrengen", legt de Veelgestelde vragen over OpenTomb uit.

Hoewel OpenTomb volledig in een browser kan worden uitgevoerd en geen installatie vereist, moet het ontwikkelteam alles over het project uitleggen en wat er nodig is om het spel te spelen. En omdat het open source is, kunnen andere ontwikkelaars ook bijdragen aan de build.

Er is geen tijdlijn ingesteld voor wanneer de eerste game wordt voltooid, maar voor nu degenen die het OpenLara-niveau willen spelen .

[Via ]

  • En terwijl je wacht tot Lara haar reizen afmaakt in de vijf gloednieuwe browsergames in OpenTomb, kun je in plaats daarvan.