In navolging van zijn traditie om van uw koelbox een van de handigste apparaten in uw huis te maken, kondigde Samsung op CES 2018 aan dat het verbeterde integratie van zijn SmartThings-ecosysteem in zijn assortiment Family Hub-koelkasten biedt.

SmartThings is de aangesloten thuishub van Samsung, waardoor verschillende apparaten met elkaar kunnen praten en samenwerken. Door meer geavanceerde SmartThings-connectiviteit met Family Hub te brengen, kunnen gebruikers nu alle aangesloten apparaten van hun huis bedienen en monitoren vanaf het scherm op de voordeur van hun koelkast.

Deze opdracht strekt zich uit tot compatibele apparaten van derden, zoals de bel van Ring, evenals dingen als thermostaten. Gebruikers kunnen camerafeeds ook vanuit hun huis bekijken om te zien wat er in een andere ruimte gebeurt.

Integratie met SmartThings voegt nog een extra laag comfort toe aan de Family Hub-ervaring, zelfs als u niet veel tijd aan uw koelkastdeur besteedt (hoewel ik dat wel doe). Al met al is dit een volgende stap in het slimmer maken van onze huizen door verschillende apparaten met elkaar te laten verbinden, en dat is een goed voorteken voor de smart home toekomst van het bedrijf..

Het genie van Fridgen

De thuisintelligentie van Samsung stopt hier niet. Het bedrijf achter de Galaxy Note 8 sprak ook over de komst van zijn digitale assistent Bixby naar zijn smart-tv's en Family Hub-koelkasten.

Dit zal stemcontrole naar de koelkasten brengen, dus nu zal je echt tegen de koelkast praten de volgende keer dat iemand vanuit de andere kamer vraagt.

Bovendien introduceert Samsung in het voorjaar een nieuwe SmartThings-app om klanten één centrale plek te geven waar ze al hun verschillende Internet of Things-apparaten kunnen bedienen..

En tegen 2020 zegt Samsung dat al haar slimme apparaten die thuis zijn aangesloten niet alleen IoT-gereed zijn, maar ook 'doordrenkt met intelligentie'. Onze beste gok is dat Samsung bedoelt dat de apparaten afhankelijk zijn van Bixby en andere kunstmatige intelligentie, hoewel het een beetje verontrustend klinkt.

Met zowat alle grote bedrijven, van Amazon tot Apple tot Google, die hun slimme assistent naar meer apparaten brengen, is het geen verrassing dat Samsung de weg wijst.

  • Nieuwjaar, nieuwe technologie - bekijk al onze verslaggeving over CES 2018 rechtstreeks uit Las Vegas, de grootste gadgetshow op aarde