Een van de nuttigste aspecten van Amazons stemassistent Alexa, zijn alle speciale trucs die het kan doen - bekend als Alexa Skills, deze omvatten alles van het maken van takenlijsten tot het besturen van je slimme huis.

Hoewel er al behoorlijk wat vaardigheden beschikbaar zijn om in te schakelen op je Echo, Echo Plus of Echo Dot, kan het gebeuren dat je soms zou wensen dat je wist hoe je moest coderen, zodat je je eigen persoonlijke vaardigheden kon creëren.

Nou, nu kan dat, met de UK lancering van Alexa Blueprints. Na een Amerikaanse onthulling eerder dit jaar, stelt Blueprints iedereen in staat om zijn eigen vaardigheden te ontwikkelen zonder genoodzaakt coding te zijn, dankzij de reeks walkthrough-sjablonen waarmee iedereen in enkele ogenblikken een gepersonaliseerde vaardigheid opsnuift. Sla het op, stuur het naar de cloud en binnen enkele minuten is het gereed voor gebruik met je Echo-luidspreker.

Aangepaste vaardigheden

Het nieuwe systeem is ontworpen om zo toegankelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn en is daarom gebaseerd op een verzameling sjablonen die u begeleiden bij het maken van een nieuwe Alexa-vaardigheid.

Met behulp van deze sjablonen kunt u vaardigheden creëren die zo gevarieerd zijn als spraakgestuurde games, educatieve hulpmiddelen en verhalen die door Alexa hardop moeten worden voorgelezen - en alles wat u hoeft te doen is een formulier invullen met alle functies die u wilt dat uw vaardigheden hebben.

Een groot deel van dit proces is het anticiperen op het soort vragen dat mensen Alexa kunnen stellen, en de manier waarop het zou moeten reageren - alles wat je hoeft te doen is je vragen en antwoorden in de vorm te schrijven, en Amazon zorgt voor al het codeerwerk.

Dit betekent dat je je Alexa-ervaring veel persoonlijker moet maken dan eerder mogelijk was; Als u bijvoorbeeld voor een examen aan het studeren bent, kunt u een van de quizsjablonen gebruiken om een ​​gepersonaliseerde mock-test te maken om u te helpen bij het reviseren.

Misschien wel het nuttigst, is het feit dat het sjablonen voor babysitters en petsitters bevat, waarmee u de antwoorden op een reeks waarschijnlijke vragen vooraf kunt bepalen, en ook kunt doen voor huisgasten. Verwacht dat Dots opduiken in elke AirBnb die je bezoekt als je vooruitgaat.

En als je je een beetje brutaal voelt, kun je ook een "rooster" voor je vrienden maken, waardoor Alexa de mogelijkheid krijgt om te scheuren met een litanie van putdowns.

Er zijn nu iets meer dan 20 sjablonen om over te spelen. En hoewel je creaties in eerste instantie privé zijn voor je lokale Echo-apparaten, kun je ervoor kiezen ze te delen met de rest van de wereld als je dat wilt. Ga aan de slag door naar blueprints.amazon.co.uk te gaan.

  • Google Home Hub vs Amazon Echo Show: wat bij u past