Of het nu gaat om telefoons of Bluetooth-luidsprekers, de opmars van Amazon om zijn Alexa-stemassistent in elke denkbare verbonden gadget te persen, gaat onverminderd voort. Het nieuwste apparaat om lid te worden is EE TV, de set-top box van de gigant van het mobiele netwerk.

Vanaf vandaag kunnen eigenaren van zowel de EE TV-box als een compatibel Alexa-apparaat, zoals de Echo of Echo Dot, spraakopdrachten gebruiken die zijn verzonden vanaf de aangesloten luidsprekers om bepaalde aspecten van de tv-interface te regelen.

Kijkers kunnen bijvoorbeeld Alexa vragen "What's on nightight?", Met Alexa geeft aanbevelingen voor de Freeview Picks-service. Ze krijgen dan de optie om een ​​van de aangeboden aanbevelingen vast te leggen. En aangezien het de Alexa-luidspreker is die de opdracht op zich neemt en deze via het internet verzendt, maakt het niet uit of de EE TV-box zelf in de standby-modus staat.

Meer volgt nog?

EE suggereert dat het de eerste is van een serie Alexa-functies die op weg zijn naar zijn tv-platform, met "een aantal opdrachten die worden beoordeeld" voor opname, inclusief "Amazons Alexa Video Skill API's."

"Dit is veel natuurlijker en een ervaring die in de toekomst nog beter zal worden", zegt Fabrice Rousseau, manager van Alexa Skills Kit, over de update.

Alexa-gecontroleerde tv-opties zijn relatief nieuw in het Verenigd Koninkrijk, met (voorspelbaar) Amazon's eigen Fire TV-apparaten die de leiding hebben, samen met Logitech's Harmony universele remote-serie. In de VS zijn er nog een paar opties om uit te kiezen, waaronder apparaten van Dish en Pulse-Eight.

  • Heb je een Echo of Echo Dot? Dit zijn de beste Amazon Echo Alexa-vaardigheden en -opdrachten