Microsoft heeft de manier veranderd waarop grote games en apps worden geïnstalleerd vanuit de Windows Store, zodat gebruikers nu kunnen selecteren welk station ze willen gebruiken in plaats van vast te zitten aan de standaard.

Dit is een vrij basale functie die er van in het begin al had moeten zijn, om eerlijk te zijn, maar nu is het tenminste zover - in preview-versies van Windows 10, dat is.

Insiders die Windows 10 testen, kunnen kiezen op welk station ze hun app of game willen installeren, mits het een grote download is (kleinere apps worden nog steeds automatisch geïnstalleerd op de standaard systeemdrive).

Basisfunctionaliteit

Dit werkt op preview-versies 14361 en 14366 van Windows 10, Neowin-rapporten en mogelijk andere. Maar let er ook op dat je alleen een schijf mag kiezen (elke schijf), je hoeft geen map op te geven of iets anders.

Maar voor mensen met meerdere schijven, en misschien een kleine systeemschijf - het kan vaak zo zijn dat mensen een kleine SSD gebruiken voor het besturingssysteem en primaire apps - is de mogelijkheid om vrij te kiezen op welke schijf een groot spel moet worden geïnstalleerd een voor de hand liggende zegen.

Vermoedelijk zal deze functie live gaan op de volledige release van Windows 10 met de grote Anniversary Update komende maand, dus zelfs als je geen tester bent, hoef je niet lang te wachten.

  • Bekijk ook: 100 Windows 10 tips en trucs