Heb je een soort van cloud-gerelateerd bedrijf? Dan is het waarschijnlijk interessant om te weten dat je nu een .cloud-domeinnaam officieel kunt kopen.

Ja, dit is een nieuw hoofddomein dat de registrars nu te koop aanbieden, en je kunt het van grote leveranciers, waaronder GoDaddy, pakken..

Zoals Domain Name Wire meldt, zei Aruba IT, die de veiling voor het domein in 2014 won, dat het geprijsd zal zijn voor de massamarkt, en dat is inderdaad het geval.

GoDaddy biedt momenteel een .cloud-domein vanaf £ 15 per jaar. In de VS is het rond de $ 20-25 per jaar gemarkeerd (rond AU $ 28-35).

Dus als je helemaal bewolkt wilt worden op het internet, vrij letterlijk, kost het je niet te veel. Het lijkt er echter op dat de prijs van £ 15 GoDaddy een speciale aanbieding is en dat deze £ 21 per jaar zou moeten zijn. Het is waarschijnlijk dat de prijs binnenkort zal worden verhoogd tot dat niveau ...

Over prijsverhogingen en domeinen gesproken, afgelopen november verhoogde Nominet de (wholesale) kosten voor het kopen van een .UK-domein voor het eerst in meer dan tien jaar. De reden hiervoor werd vermeld als stijgende kosten, maar Nominet is van plan de prijs jaarlijks naar de toekomst te herzien, dus er kunnen meer regelmatige verhogingen op de kaart staan.

En natuurlijk zullen die groothandelsprijsverhogingen worden doorberekend aan eindklanten.

Via: Venturebeat

  • De kracht van nieuwe domeinen: word persoonlijk en trek meer klanten aan