Shuttle heeft zijn eerste mini-pc onthuld met een Intel Broadwell-chip aan boord die profiteert van een volledig ventilatorloze werking.

Met afmetingen van 7,9 x 1,5 x 6,5-inch verbruikt de Shuttle DS57U minder dan 15 W stroom dankzij een 14-nm architectuur-moederbord. Achter de eenvoudig te verwijderen stalen kastpanelen bevindt zich een 2,5-inch gleuf voor een HDD of SSD, twee SO-DIMM-sockets en een mini PCI-express-gleuf die perfect is voor een mSATA-module.

In die zin is het product duidelijk ontworpen met een bepaald aanpassingsniveau in het achterhoofd en hoewel de standaardprocessoroptie een Intel Celeron 3205U dual-core-chip is, geklokt op 1,5 GHz per kern, is er de kans om te upgraden naar een Core i3, i5 of i7 indien gewenst.

Willekeurig beroep

Het ondersteunt ook maximaal 16 GB RAM en heeft een reeks slots waaronder twee Intel Gigabit Ethernet, twee USB 3.0, vier USB 2.0, een kaartlezer, één DisplayPort, één HDMI en twee audiopoorten. Er is zelfs een meerpolige connector voor inschakelen op afstand aan de achterkant van de machine.

Shuttle heeft al verkoop geopend voor de DS57U bij geselecteerde retailers in Europa met een adviesprijs van € 192 (ongeveer £ 141, $ 217 of AU $ 280)

Via shuttle

  • Intel Broadwell vs Haswell: wat is nieuw in Intel-CPU's