U kunt nu uw eigen Raspberry Pi-hardware aanpassen dankzij een overeenkomst ondertekend door het bedrijf met zijn langdurige partner Element14.

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor de service op maat, die in eerste instantie gericht zal zijn op hardwarepartners met een langetermijnplan om mogelijk individuele bestellingen te verzenden.

Element14 erkende dat u ten minste 3000 units moest bestellen om van de service en de consultancyservice te kunnen profiteren.

Meer dan zeven miljoen Rasperry Pi-eenheden zijn tot op heden verkocht volgens Eben Upton, de CEO van Raspberry pi Trading met drie miljoen eenheden verkocht in 2015 alleen.

Aanvankelijk gericht op de onderwijssector, is de populariteit van de Pi voor industriële toepassingen enorm toegenomen met ongeveer een derde van de orders (1m-eenheden) geplaatst door bedrijven.

Een verscheidenheid aan Pi's

Het aanpassen van je Pi is echter niet zo eenvoudig omdat het enige technische kennis vereist; Upton zei dat klanten waarschijnlijk een prototype of een schema hebben van wat ze willen.

Vanwege het aangepaste karakter van de service kon hij geen voorbeeld geven van hoeveel een aangepast bord zou kosten of hoe lang het zou duren om te worden bezorgd.

U kunt de lay-out van de kaart herconfigureren, interfaces, headers of connectoren toevoegen of verwijderen en zelfs de configuratie wijzigen.

Klanten kunnen niet aan de DRAM-routering sleutelen, de GPU en gerelateerde software of de instelling van de voeding wijzigen. "Al het andere," zoals Upton het uitdrukte, staat "voor de voeten".

Hij suggereerde ook dat mediaspelers waarschijnlijk de meeste kans hebben om van de service te profiteren, aangezien het Broadcom-systeem op de chip dat de Pi van stroom voorziet, bijzonder goed is in het omgaan met video-inhoud..

Raspberry Pi-hardware zal echter nog steeds eigendom blijven van een deel van de omzet die wordt gegenereerd door de verkoop van de productlijn die wordt gebruikt om de (open source) software te ondersteunen.

Element14 heeft bevestigd dat het populaire aanpassingsverzoeken zal aggregeren met de referentieontwerpen die worden gedeeld met de community en mogelijk massaal worden geproduceerd als er voldoende vraag is.

  • Lees onze Raspberry Pi 2 review