Ooit gewenst dat je je eigen Pokémon aan je zijde had wanneer je aan het spinnen bent voor Red Stone? Dan is Pixelmon de Minecraft-mod voor jou.

Pixelmon is niet nieuw en heeft al jaren ambitieuze Pokemon-trainers verrast, maar het is veel te cool om te negeren. De mod herschept de magie van de originele Pokemon-spellen in glorieuze blokvorm, waardoor spelers hun favoriete Pokemon kunnen vangen, die de normale dieren van Minecraft vervangen..

Je kunt ze dan opdracht geven om basistaken uit te voeren en ze tegen andere trainers 'Pokemon te laten vechten in een gevecht met de zwakkeren. Beter nog, al deze activiteiten worden gedaan met de iconische vaardigheden van elke Pokemon, zoals "Knippen" om bomen te omhakken en "Rock Smash" naar, nou, weet je.

Er zijn een aantal indrukwekkende prestaties geweest op het gebied van Minecraft mods, van de reimagining van Notch's $ 70 miljoen herenhuis tot een complete, 1: 1 schaalrecreatie van het land van Denemarken. Maar het idee om al onze favoriete pocket-monsters in deze liefdevol blokkerende wereld te vangen en op te leiden, brengt een nostalgie voort die te krachtig is om te negeren.

Bekijk de video hieronder om meer te zien!

Via Kotaku