Voorbij je telefoon realiseer je je misschien niet hoeveel draadloze en mobiele apparaten je om je heen hebt, afhankelijk van radiosignalen van zendmasten, GPS-satellieten en wifi-routers.

Maar als je nieuwsgierig bent naar het aantal radiosignalen om je heen, geeft de app Architecture of Radio je een redelijk goed beeld.

De augmented reality-app, gemaakt door de Nederlandse ontwerper Studio Richard Vijgen, visualiseert radiosignalen van zendmasten, GPS-satellieten en wifi-routers op basis van echte gegevens, laat je rondlopen, verplaats je smartphone of tablet om een ​​blik te werpen op de digitale wereld. signalen om je heen.

Volgens de studio bevat de dataset van de app bijna 7 miljoen zendmasten, 19 miljoen wifi-routers en honderden satellieten.

"We zijn steeds meer afhankelijk van een wereldwijd ecosysteem van digitale signalen, we gebruiken ze voor zoveel dingen, maar we kunnen ze niet zien", zei de ontwerpstudio..

"Het doel van deze app is om het onzichtbare zichtbaar te maken, zodat we het kunnen bekijken, erover kunnen nadenken en het kunnen bespreken."

Hoewel de app je een interpretatief beeld geeft van de onzichtbare wereld van radiosignalen, zegt Studio Richard Vijgen dat de app niet als meetinstrument voor signaalsterkte moet worden gebruikt.

"De app is gebaseerd op gegevens uit de echte wereld en geeft je een aardig idee van de dichtheid van digitale signalen om je heen, maar het zal je niet vertellen waar de bank moet worden verplaatst om een ​​beter Wi-Fi-signaal te krijgen."

Architecture of Radio is beschikbaar op iOS-apparaten via de iTunes App Store, met een Android-app die begin 2016 wordt gelanceerd.

  • Wees voorbereid op de feestdagen met de technische cadeaugids van TechRadar

Via TechSpot