Ondanks een succesvolle Indiegogo-campagne zal de YotaPhone 2 niet worden uitgebracht in Noord-Amerika, dat vanaf augustus zou worden verzonden..

Het bedrijf kondigde vandaag aan dat het zijn plannen om de telefoon te lanceren als gevolg van "onvoorziene vertragingen" bij de fabrikant zou annuleren, wat zou betekenen dat het toestel geen gebruikers zou worden voordat andere regio's al nieuwe, betere en goedkopere YotaPhones kregen.

De YotaPhone 2 heeft een 5-inch AMOLED-frontdisplay en een altijd aanraakscherm van 4,7 inch met touchscreen aan de achterzijde van de E-Ink.

Het heeft ook een 2,2-GHz Snapdragon 800-processor, 2 GB RAM, 32 GB interne opslag, een 8 MP-camera aan de achterzijde en een 2,1 MP-snapper aan de voorkant.

De Indiegogo-campagne voor de handset bracht bijna $ 300.000 op, met minstens 16 donateurs die zich verbonden aan de $ 1.050-laag.

Met de geannuleerde lancering biedt YotaPhone twee opties aan zijn klanten, waaronder het ontvangen van een terugbetaling of het ontvangen van het internationale YotaPhone 2-model, dat alleen in het zwart wordt geleverd en alle grote providers zal bedienen. Helaas zal dit model LTE niet kunnen ondersteunen.

Wat ging er mis?

In haar aankondiging zegt YotaPhone dat vertragingen in zowel de productie als levering van de Noord-Amerikaanse variant van YotaPhone 2 van de fabrikant de reden is dat het de lancering van de handset in deze regio annuleert.

"Dit was een schok voor iedereen bij Yota Devices, en ons leiderschapsteam, inclusief onze CEO, ontmoette de fabrikant vorige week in een laatste poging om een ​​oplossing te vinden, maar de logistiek was onoverkomelijk en het apparaat zou gewoon te laat aankomen ."

Het is momenteel onbekend of deze productieproblemen de YotaPhone 3 beïnvloeden, die in mei werd geplaagd.

De derde generatie YotaPhone zal naar verwachting komen met een snellere processor, een scherper scherm, een beter E-ink display, meer RAM, een krachtige camera en een dunner ontwerp.

  • Bekijk onze ideeën over de YotaPhone 2

Via The Verge