De Yotaphone is aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, maar dit is geen gewone smartphone. Het heeft niet alleen een 4,3-inch display aan de voorzijde, maar ook een 4,3-inch e-Ink-display aan de achterkant.

Gefactureerd als de eerste "always-on" -smartphone, beschikt de Yotaphone over een relatief bescheiden reeks specificaties, waaronder een 1,7 GHz dual-coreprocessor, 2 GB RAM, 32 GB opslag, Android 4.2.2 Jelly Bean, 13 MP camera en een 1800 mAh-batterij.

Het is dat zwart-wit e-Ink-display dat hier het belangrijkste kenmerk is, waardoor u boeken comfortabel kunt lezen terwijl u maar heel weinig stroom verbruikt. Yota beweert dat de batterijlevensduur van de Yotaphone 7 tot 10 keer beter is dan die van rivalen bij het lezen van boeken.

Het e-ink display is echter niet aanraakgevoelig, met eenvoudige bedieningselementen verborgen onder het scherm in een balk die je kunt vegen om pagina's om te slaan, naar het volgende nieuwsbericht bladert of door je nieuwe meldingen bladert..

Prijs en levensduur van de batterij

Voor £ 419 zonder SIM is de in Rusland gebouwde Yotaphone niet bepaald goedkoop en het bedrijf geeft toe dat met een matig tot zwaar gebruik van het kleurenscherm aan de voorkant de batterij van de telefoon een hele dag meegaat.

Dat gezegd hebbende, als je conservatiever bent in je gebruik, kan de Yotaphone meer dan een dag meegaan, met meldingen, nieuws en updates die opduiken op het achterscherm en zeer weinig stroom verbruiken.

Als zoetstof komt iedereen die de eerste generatie Yotaphone koopt in aanmerking voor een korting op de tweede generatie Yotaphone die naar verwachting later dit jaar zal worden geïntroduceerd.

De tweede generatie heeft een volledig touchscreen e-Ink display, een beter gelegen achteruitrijcamera, grotere batterij en een slanker ontwerp.

  • Yotaphone: 10 dingen die je moet weten