Na een reeks teleurstellingen van AMD zeggen bronnen in Taiwan, die werken aan de ontwikkeling van de nieuwe Phenom quad-core-processoren van het bedrijf, dat de verwachte release van de chips in het eerste kwartaal van 2008 tot het tweede kwartaal zal worden uitgesteld.

Naast de verwachte vertraging van de quad-core 9700 en 9900 CPU's, kan AMD ook te maken krijgen met de vertraging van de triple-core Toliman-chip, maar vanaf de tijd van de pers moest deze nog steeds op schema worden geleverd.

De Taiwanese fabrikant beweert dat de quad-cores worden teruggedrukt vanwege een storing in de translatie-lookaside-buffers van de chips, die AMD al geruime tijd probeert op te lossen. Volgens de bronnen kunnen de processors niet worden geproduceerd totdat dit probleem is opgelost. Tot overmaat van ramp lijkt het erop dat de eigen 45nm quad-core CPU's van Intel in het eerste kwartaal arriveren, op tijd klaar.

Tot nu toe heeft AMD de vertraging van zijn Phenom-CPU's nog niet officieel aangekondigd, maar als er meer tijd verstrijkt zonder updates, moet je het bedrijf zoeken om ons eerder dan later in te vullen.